previous arrow
next arrow
Slider

Nyelvtan verseny

„Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható.”

Kosztolányi Dezső

2023. április 12-én került megrendezésre iskolánkban a „Nyelvtan – helyesírás” háziverseny a 2., 3. és 4. évfolyam diákjainak. Mindegyik érintett osztály szép számmal képviseltette magát.
A másodikosok 17 tanulóval, a 3. évfolyam 20 diákkal, a 4. osztályosok 23 fővel vettek részt és mérték össze tudásukat szerda délután. A 60 perces verseny két részből állt. Az eddig tanult nyelvtani tananyaghoz készült feladatlapból és egy tollbamondásból. A két területen elért pontok összessége határozta meg helyezettjeink sorrendjét.
2. évfolyamon I. Szabó Lőrinc 2.a, II. Lőczi Olivér Gábor 2.a, III. Gelencsér Vince 2.a osztályos tanulók értek el dobogós helyezést.
3 évfolyam helyezettjei: I. Radák Hédi 3.b, II.Balatincz Dorka 3.b, III. Muschál Csenge 3.a osztályos tanuló.
A 4. osztályosok versenyében a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Szabó Panni 4.a osztályos tanuló állhatott. II. helyezett Makkos Panni a 4.a diákja, III. Nagy Nikolett a 4.c osztály tanulója lett.

Gratulálunk a helyezetteknek, s valamennyi versenyző tanulónak! A díjazottak oklevélben és tárgyjutalomban részesültek. Az összes részt vevő tanuló a verseny alkalmából emléklapot vehetett át.

Köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!

Szilágyiné Dorcsi Gabriella
szervező pedagógus