Országos Mezei Futóverseny

Bárdos Iskola csapata és egyéni versenyzője az Atlétika Mezei Futóbajnokság Diákolimpia Országos Döntőjén

A legnépesebb Diákolimpiai versenyszámra, a Mezei Futóbajnokságra idén is kiemelt létszám, 37 ezer fő nevezett országszerte, közülük pedig 2300 fő jutott el az országos döntőre.

A verseny egyéni és csapatszinten egyaránt zajlott, a résztvevő iskolák az egyéni versenyzők mellett csapatversenyben 5 fős csapatokkal indultak.

Hagyományosan a gödöllői reptéren megrendezésre kerülő versenyen iskolánkat a III. korcsoportos fiú csapat képviselete (tagjai Nagy Sebestyén, Rituper Ruben, Szabó Levente, Horeczki László, Szabó Benedek), akik a megyei megmértetésen 2. helyezést értek el.  A II. korcsoportból pedig egyéni versenyzőként Horeczki Gergely jutott tovább a megyei versenyről.

A III. korcsoportos fiúknak 2,5 km-es távot kellett teljesíteni, II. korcsoportban egyéni versenyzőnknek 2 km-es távot. 

Iskolai csapatunk tagjai sikeresen helytálltak, a távot eredményesen teljesítették. Beérkezési sorrend Nagy Sebestyén (108.), Rituper Ruben (138.), Szabó Levente (167.), Horeczki László (200.), Szabó Benedek (201.) Így összesítésben csapatunk a 30. helyezést érte el.

Horeczki Gergely a Somogy vármegyéből indulók között elsőként ért be, összeségében 55. helyen érkezett a célba. Evvel a teljesítménnyel egyéni eredményén az elmúlt évhez képest, mintegy 10 helyezést javított.


Gratulálunk!