Kilencedik lett a Bárdos csapata az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjén

2022. november 10-én a B kategóriás I-II. korosztályos csapatunk (Ivusza Iván, Horeczki Gergely, Kozma Dániel, Nyemetz Ádám) megnyerte a megyei döntőt, így ők képviselhették Somogy vármegyét a Kiskunfélegyházán rendezendő országos döntőn.

Ez hatalmas siker, hiszen nagyatádi csapat a diákolimpiák történetében még nem jutott ki az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjére!

A versenyt. 2023. 04. 22-én rendezték.

A sorsolás kapcsán nem fogadott kegyeibe Fortuna istene, igazi „halálcsoportba” kerültünk.

A későbbi győztes Dombóvár csapatával (csapatukat erősítette az országos diákolimpia egyéni 4. helyezettje), Vasszécsény csapatával, (a későbbi országos diákolimpia hatodik helyezettje, erősítve csapatukat az egyéni 6. helyezett) és Tiszaújváros legjobbjaival kellett „megküzdeniük” a fiúknak.

Dombóvár csapata ellen kevés esélyünk volt (későbbi bajnokcsapat), de játékosaink nem voltak alárendelt szerepben, szoros szetteket játszottak.

Tiszaújvárost nagy fölénnyel, 3:0-ra vertük, összesen csak egy szettet veszítve.

Vasszécsény ellen hihetetlen peches körülmények között vesztettünk.

Kozma Dániel a diákolimpia egyéni 6. helyezettje ellen 1:1, és 8:2 után vesztette el a szettet 12:10-re úgy, hogy az ellenfél sorra ütötte e csuszákat, necces labdákat. A negyedik szettet is a legkisebb különbséggel nyerte meg ellenfele.

Horeczki Gergely még ennél is szorosabb mérkőzésen játszott. 2:2 után döntő szettje 13:11 lett. Minden szettet a nyertes csak egészen kis különbséggel nyert. Játékosunk teljesítményét, mi sem bizonyít jobban, minthogy az ellenfél edzője és a sportbíró is elismerte versenyzőnk játékát.

Köszönjük a felkészítést:
Horváth Attila tanár úrnak és Rácz Ferencnek a Nagyatádi FC-től, aki „segédedzőként” segítette a felkészülést.

Köszönjük Igazgató Úrnak, hogy külső forrás bevonásával egy adogatógépet szerzett be, valamint iskolánknak, a sportiskolai pályázatból beszerzett asztalitenisz eszközökért, a versenyzők szülői támogatását a verseny időszaka alatt.

Gratulálunk játékosainknak!