Alkoss szabadon művészeti pályázat

Több mint 1200 sokszínű és kreatív alkotás érkezett az idén második alkalommal meghirdetett Alkoss szabadon művészeti pályázatra, amely 8–13, valamint 14–20 év közötti fiatalokat ösztönzött kreativitásuk kibontakoztatására. A Szárnyalj szabadon! alcímet viselő kiírás és az álomutazás témaköre pedig igazán változatos alkotásokban öltött testet a kisebb és nagyobb művészek ceruzája vagy ecsete alatt. A beérkezett pályaművek közül KLIMENT VILLŐ ZSELYKE 7.c osztályos tanuló 5. helyezést ért el, melyhez szívből gratulálunk!

A díjátadónak a Budapest Park adott otthont, a nyertesek a Halott Pénz együttes koncertje előtt, a színpadon vehették át díjaikat.

A legjobbnak választott pályaművek alkotóinak elismerésével nem ér véget az idei pályázat, közönségszavazás indul ugyanis a mai naptól a http://alkossszabadon.com oldalon, ahol bárki leadhat egy szavazatot a neki tetsző pályaművekre. A közönségszavazás határideje: 2023. június 22, ezt követően nyerteseket hirdetnek mindkét korosztályban, akik izgalmas nyereményben részesülnek. A pályaművek nyomtatott formában is láthatók lesznek a nyár folyamán: először a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A és 2B terminálját összekötő folyosón, majd ezt követően több nagyváros és az Avalon Resort&Spa *****Superior is teret ad az alkotások nagyközönség előtti bemutatkozására. A kiállításokról a pályázat honlapján, valamint social media felületein tájékozódhatnak.

(forrás: https://anyamagazin.hu/hosanya/fiatalok-alkotasaival-diszitett-napvitorlakat-kap-tiz-hatranyos-helyzetu-ovi/?fbclid=IwAR1nTuztxADlYJSD73YdAICLBLGP2rCNLYp8UoXVcf3fZkKX7MxwWYpTr1E)

Gratulálunk!